Cestičky

Banner

Přihlášení

Podporují nás

Aktivity Hnutí Brontosaurus Podluží, základního článku Hnutí Brontosaurus Brďo Vlkani a základního článku Hnutí Brontosaurus Brďo Ayhuazca jsou celoročně podporovány Jihomoravským krajem. Děkujeme za podporu.

Dekorace - lístky

Kimuri 2012

Letošní, již pátý, ročník tábora Kimuri se uskutečnil opět na stanici Pasíčka v Boru u Skutče, kde jsme tábor pořádali už v roce 2007. Přivítalo nás tak známé prostředí. Je však nutno dodat, že prostředí stanice za tu dobu doznalo mnohých změn, samozřejmě k lepšímu. A tak i díky luxusnímu zázemí se nám tábor letos nadmíru vydařil, což můžete posoudit z následujících řádků.

 

Tábor Kimuri je pracovně prožitkový, což znamená, že přibližně půl dne se věnují účastníci a organizátoři práci na pomoc stanici a půl dne relaxují nebo se věnují přichystanému programu.

Po úvodní hře a nezbytném seznámí účastníků a organizátorů, jakož i ubytování a prospání se po náročném cestování na místo tábora nás čekala prohlídka stanice.

 

kimuri-1

 

Náplň práce byla letos skutečně rozmanitá a nezbývá než poděkovat posádce stanice za to, že nás do všeho perfektně zasvětili a naše práce tak byla užitečná a dávala smysl. Pomáhali jsme například stavět a přetvářet oplocení stanice.

 

kimuri-5

 

Jindy došlo na sečení trávy a hrabání sena. Důležitá byla opatrnost!

 

kimuri-4

 

Dařila se nám také práce se dřevem a stavění krmítek na zimu. Dostali jsme se však nakonec také přímo ke zvířatům jimž jsme čistili voliéry a výběhy.

 

kimuri-6

 

Oblíbené bylo také krmení divočáků. Na vše dohlížely tyto lišky ryšavé.

 

kimuri-7

 

Práce jsme odvedli skutečně hodně a leckdy jsme byli tak utahaní, že se nám ani nechtělo večer nic dělat. I přesto jsme se vrhli odpoledne a večer na různé hry a hříčky. Nechyběl napínavý motoristický závod lesem, při němž burácely silné stroje a praskaly podvozky.

 

kimuri-2

 

Jindy jsme si ale zase odpočinuli při malování nebo poslechu kvalitní hudby.

 

kimuri-8

 

Jak tábor plynul, účastníci k sobě měli stále blíž a blíž a to, co by si k sobě neznámí lidé nemohli dovolit se mohlo klidně uskutečnit.

 

kimuri-9

 

Akce tak směřovala jednoznačně ke svému vrcholu.

 

kimuri-11

 

Ani neumím popsat jaké další hry, aktivity a hlavně zážitky nás za těch sedm dní ještě potkaly. Jelikož to vypadá, že i příští ročník Kimuri se uskuteční, můžete se na něj těšit a snad vás tento článek alespoň trochu navnadil k tomu, abyste se k nám přidali a to, co se do tohoto článku nevešlo, si objevili sami pro sebe.

 

Text: Ctibor Brančík

Fotky: Iva Uhrová

 

© 2010 ZČ HB BRĎO Ayhuazca, RC Podluží, ZČ HB BRĎO Vlkani a ZČ HB Uroboros a autoři jednotlivých článků.