Cestičky

Banner

Přihlášení

Podporují nás

Aktivity Hnutí Brontosaurus Podluží, základního článku Hnutí Brontosaurus Brďo Vlkani a základního článku Hnutí Brontosaurus Brďo Ayhuazca jsou celoročně podporovány Jihomoravským krajem. Děkujeme za podporu.

Dekorace - lístky

Pestrovečer 2012

Směr, kterým se ubírá společnost? Ochrana přírody i občanský aktivismus? Na tuto otázku se pokusil odpovědět osmý ročník mikulčického Pestrovečeru. Akce, kterou pořádá Hnutí Brontosaurus Regionální Centrum Podluží spolu se sdružením Trudomyslní, opět nabídla divadlo, výstavy, přednášky či workshopy, ale i představila výrobky Fair Trade které napomáhají rozvojovým zemím .

katka

„Pestrovečer jsme začali na téma zaměřovat v posledních pár letech. Letos jsme si zvolili téma Quo vadis? A jsme rádi, že už se zavedlo propojení enviromentálních, lidsko-právních a aktivistických otázek s uměním.

Doprovodný program ale nemusí být na téma zaměření zcela striktně, protože jsme zjistili, že není úplně nejlepší nechat se svázat tématem,“ uvedl jeden z organizátorů akce  Dalimil Toman s tím, že za dobu, co se festival koná, si už našel své příznivce. „Například letos jsme zde měli přednášku týkající se blokády národního parku Šumava a přišlo pětatřicet lidí, což nás potěšilo,“ pochválil si Toman.

Výtěžek z akce už tradičně poputuje na dobročinné aktivity a pomoc životnímu prostředí. Letos se příchozím představil divadlo Pavla Palce Seriše, kapely Čankišou či Zelené koule, ale také místní kapely jako je Potkaní sezóna nebo Color Fly. Výstavy s názvem Dobrovolně pro přírodu či Korupce po Česku či řada výstav.

Velký dík patří všem organizátorům akce, kteří se na akci podíleli zcela bez nároku na jakoukoliv odměnu spjatou s jejich osobním časem.

Už teď se organizátoři scházejí a začínají plánovat další ročník, tentokrát s číslem 9.

ankiou

© 2010 ZČ HB BRĎO Ayhuazca, RC Podluží, ZČ HB BRĎO Vlkani a ZČ HB Uroboros a autoři jednotlivých článků.