Cestičky

Banner

Přihlášení

Podporují nás

Aktivity Hnutí Brontosaurus Podluží, základního článku Hnutí Brontosaurus Brďo Vlkani a základního článku Hnutí Brontosaurus Brďo Ayhuazca jsou celoročně podporovány Jihomoravským krajem. Děkujeme za podporu.

Dekorace - lístky

Klondike 2011

„Zlatooo!!! Našlo se zlatooo!!!“ Nese se městečkem Dawson a malí zlatokopové sbírají své plecháčky a síta, aby se bleskurychle vydali k nejbližšímu nalezišti zlata, kde se musí poprat o to nejlepší místo, ze kterého se pak snaží dostat vše co se jen trochu třpytí. Na každého se dostane, ale na ty nejrychlejší čekají opravdu hory, velehory zlata, které mohou vyměnit v bance za dolary, za hromady a hromady dolarů.

clipboard02

Starosta města Rosťa se ženou Inkou rádi zvou všechny zlatokopy do svého města a chystají pro ně mnoho atrakcí a překvapení. Bar – Casino – Létající cirkus – Bleší trh – kolo štěstí – místní plátek Dawson Times…a hlavně další a další zlato a zvěř k lovu…To vše letos čekalo odvážné zlatokopy, toho všeho mohli užívat do sytosti. Zdvojnásobit své jmění a nebo přijít na buben. Každému dle jeho šikovnosti a štěstí.

Najednou křičí šerif Lukáš: „Zloděj, chyťte zloděje!!! Vykradli banku!!!“ Začíná zběsilý hon po okolních lesích, odměna je vysoká. Zločinec byl dopaden! Ten si to odskáče v krutém ruském vězení, tohle si za rámeček nedá, panáček! „Jó, ve městě se pořád něco děje,“ nechal se slyšet jeden z místních strážců pořádku.        

Také starosta města říká, že letos byla honba za zlatem vskutku divoká. Přijelo 14 zlatokopeckých part, které se nebály jít si pro zlato i do těch nejtvrdších končin okolí Dawsonu. Ve městě bylo živo jako nikdy. „To nepamatuji, co jsem tady starostou“, říká náš pan starosta. Prodejce na Bleším trhu si také libuje: „Tolik zboží, které jsem prodal, vydělal sem majlant! Tady budu prodávat častěji. Fakt husté město.“ A naše krásná barmanka? Ta se nechala slyšet, že zlatokopové vypili galony grogu, spořádali hrnce guláše a o těch chlebech s medvědím sádlem, ani nemluvě… A těch čokoládiček, takových těch malých v tom blýskavém obale… Tak to prý nezbyla ani jedna.

A která že to parta borců vytěžila nejvíce zlata a dostala od paní starostové dary? „Jé těch, kteří letos vyhráli nějaké ty ceny bylo více, celkem to bylo pět part. Ale vím, že na prvním místě byla parta borců z nedalekého městečka Čejkovice a říkali si tak divně, myslím, že To je tajné, nebo tak nějak…podivíni, ale zlata vytěžili nejvíce.„

klondike

Tak takhle vypadal letošní Klondajk, jež byl podpořen několika dobráky, kterým na tomto místě musíme poděkovat. Děkujeme starému dobrému zlatokopovi z nedaleké osady Lužice, který si tam otevřel trafiku a pojmenoval ji Štela. Také děkujeme váženému panovi Výmolovi, který si zase v přilehlém městečku Mikulčice založil potraviny.

Děkujeme oběma pánům, stejně jako všem místním, kteří žijí v našem městečku, také přejeme štěstí všem zlatokopům, kteří rádi navštěvují Dawson City, nashledanou příští rok.

Vaše paní starostová, Inka Čejková

© 2010 ZČ HB BRĎO Ayhuazca, RC Podluží, ZČ HB BRĎO Vlkani a ZČ HB Uroboros a autoři jednotlivých článků.